keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Vapaa-päivä.

Tänään minulla oli koulusta vapaa-päivä. =)

Tänään olen:
  • siivonnut vaatehuoneen
  • vaihtanut lakanat, pessyt ne
  • pessyt pyykkiä
  • hakenut miehen isoveljeltä raparpereja
  • leiponut raparperi-rahkapiirakan ja
  • tehnyt pari tehtävää lääkehoidon tentistä
Huomenna sitten taas kouluun, motivaatio nolla.... :D
Nyt vielä herkuttelen piirakalla ja lopuksi vähän kuvia :


 Tältä piirakka näytti ennen uuniin menoa.


              Tältä taas valmiina!

Ja loppuun vielä resepti kun unohdin sen aluksi laittaa! =)

Raaka-aineet

pohja:
 
1,2 l
vehnäjauhoja
 
4,5 dl
sokeria

 
3 tl
leivinjauhetta

 
3 tl
ruokasoodaa

 
3 g
vaniljasokeria
 
375 g
voita

 
2
munaa

 
3 dl
piimää
 
täyte:
 
raparperia (tai
omenoita tai vadelmia)
 
2,5 dl
sokeria

 
750 g
maitorahkaa
 
3
munaa

 
3 tl
vaniljasokeria 
0.5 dl    sitruunamehua



Ohjeet



Sekoita pohjan kuivat aineet. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan. Toiseen puoleen lisää munat ja piimä. Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle. Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle. Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle. Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle. Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi. Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.







2 kommenttia:

Anna-Katri / Adalmina's Adventures kirjoitti...

Nams! Ihanan herkullinen piirakka! Olisiko resepti saatavilla? :)

sinttu kirjoitti...

Hups, itseasiassa mun piti laittaa tohon kirjoitukseen myös resepti, mutta unohdin!

Laitan sen nyt tuohon. vähän myöhässä! :)